Help Danylo
Met de grote broer
In het ziekenhuis
Een goede dag
met kanjerketting
kleine versierder
NU DONEREN

KanjerKetting Kanjer

Ketting beloont kinderen

Om kinderen met kanker in iedere stap van hun ziekte te steunen, beloont de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker hen met de KanjerKetting. Bij elke behandeling krijgen de kinderen een kraal om aan hun KanjerKetting te rijgen. Na afloop van de behandeling is de KanjerKetting een tastbare herinnering aan de ziekteperiode.

Wat is de KanjerKetting?

Ieder kind krijgt bij de diagnose een koord met daaraan letterkralen die zijn naam vormen, een kraal met een anker, het teken van hoop, en een kraal met het logo van de VOKK. Vervolgens komt er bij elke behandeling en onderzoek een nieuwe kraal bij.

Elke kraal is verbonden aan een bepaalde ingreep, bijv. chemokuur, prikken, spoedopname, scan, operatie of haarverlies. Ook zijn er kralen voor een supergoede en een superslechte dag. De KanjerKetting vertelt de persoonlijke geschiedenis van een kind. Want de kralen aan de ketting geven alle stappen weer die het kind op de lange weg van de behandeling heeft gezet. De beloning met een kraal is een manier om hem tijdens de talrijke behandelingen steeds te vertellen: "Je bent een kanjer!". Vandaar de naam KanjerKetting. De kralen zijn van kleurige fimo-klei en worden speciaal voor de VOKK geproduceerd. Ze zijn niet in de handel verkrijgbaar. Dit bijzondere project steunen? Ga direct naar Adopteer een Kanjerkraal.

Waar krijgen kinderen de KanjerKetting?

De kinderen krijgen de kralen in het Kinderoncologische Centrum waar ze onder behandeling zijn. Voor behandelingen in het ziekenhuis dichtbij huis is er een spaarkaart. Daarmee kunnen zij bij het eerstvolgende bezoek aan het Kinderoncologisch Centrum hun kralen ophalen.

Wat betekent de KanjerKetting voor kinderen?

Kinderen vinden de ketting leuk en mooi, maar de KanjerKetting biedt hun ook steun tijdens de ziekte. Want de KanjerKetting krijgt voor hen een speciale betekenis en helpt hen bij het vertellen van hun verhaal. De KanjerKetting helpt kinderen met kanker op een bijzondere manier bij de begeleiding, de voorlichting en de communicatie tijdens de ziekte. De ketting is een geweldige steun en is geschikt voor jong en oud, jongens en meisjes.